Nye korttjenester i AWS Suiten

Publiceret 28-10-2014

Adresseprogrammets kørende datatjenester findes i ”AWS Suiten”, hvor version 4 (AWS 4) nu også tilbyder korttjenester: AWS 4 Korttjenester. De nye tjenester er forbedret på en række områder i forhold til de korttjenester der var en del af den forrige version, AWS 3 Korttjenester.

Tjenesterne, som rummer både WMS (Web Map Service) og WFS (Web Feaure Service), baserer sig på samme på samme infrastruktur og datagrundlag, som resten af AWS 4. Dette betyder, at det er præcist de samme data, som udstilles af alle services i AWS 4. Der vil derfor ikke være forskel på data og deres opdateringstidspunkt uanset om de kommer fra DAWA, Download, Autocomplete komponenten eller Korttjenesterne.

I øjeblikket opdateres data dagligt fra BBR. Inden for den nærmeste fremtid vil de blive opdateret nær realtid. Der vil gå mindre end 3 minutter fra den kommunal adressemyndighed opdaterer en adresse i det nuværende grundregister for adresser, BBR, til den er tilgængelig i AWS 4’s Korttjenester – og i de andre services i AWS 4.

AWS 4 Korttjenester rummer ud over adgangsadresser (dvs. til og med husnumrene) også de egentlige adresser (dvs. også eventuelle etage- og dørbetegnelser). Det giver mulighed for vha. WFS tjenesten at lave en fuld analyse baseret på alle de mest adresser, inklusive med etage/dør.

For at sikre at husnumrene fra WMS-laget let kan ses på mange forskellige baggrundskort tilbyder AWS 4 Korttjenester 6 forskellige stilarter til rendering (dvs. grafisk præsentation) af husnummeret på baggrundskortet.

Som vanligt vil vi meget gerne høre din mening, gode ideer og andre kommentarer i AWS-gruppen på Digitaliser.dk.