Ny hjemmeside samler Danmarks adresser

Publiceret 16-09-2013

Ny hjemmeside er Danmarks nye officielle adressehjemmeside. Er du i tvivl om en adresse findes, eller hvordan vejnavnet staves, kan du se det her.

I det daglige er gode adresser bare praktiske – i en ulykkessituation kan en præcis og synlig adresse derimod være helt afgørende for, om hjælpen når frem hurtigt nok. Korrekte adresser er forudsætningen for et velfungerende samfund både for de professionelle, men også for borgerne, der skal kunne stole på deres GPS.

Nu sender Ministeriet for By Bolig og Landdistrikter en ny hjemmeside i luften, der rummer information og værktøjer med luftfotos og kort til adresser. Siden henvender sig både til borgerne, der har spørgsmål om adresser, til kommunerne, som fastsætter og registrerer adresser, og til virksomheder, der ønsker at bruge adressedata i digitale løsninger.

Du kender sikkert situationen, hvor GPS’en ikke kan finde en adresse, og du ikke ved, om adressen overhovedet findes, eller om det er GPS’en, der trænger til en opdatering. Nu kan du tjekke efter på Danmarksadresser.dk og få gode råd om, hvad du kan gøre.

Du kan også bruge siden til at tjekke, om dit husnummerskilt er sat korrekt op, så du hjælper besøgende bedst muligt til at finde dig – hvad enten de kommer i en selskabelig eller i en mere alvorlig sammenhæng.

Minister Carsten Hansen udtaler:

”Adressesystemet er en vigtig del af vores infrastruktur. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan tilbyde et godt værktøj til alle, der har brug for præcise oplysninger om adresser. Hvad enten det er borgeren, der ikke kan finde en adresse til GPS’en, eller virksomheden, der er i gang med at udvikle en avanceret digital løsning, er Danmarksadresser.dk en hjælp til at komme videre”.

Danmarksadresser.dk udstiller en officielle adresser direkte fra kilden, hvor vejnavne og adresser først registreres, så man kan følge udviklingen. Fx har Lærkevej i en årrække været det mest populære vejnavn. Du kan også læse om regler for adresser, der er reguleret i BBR-loven, Adressebekendtgørelsen og sågar i en FN-konvention. Samtidigt understøtter hjemmesiden det igangværende arbejde under Grunddataprogrammet med at gøre adressesystemet endnu bedre.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har det overordnede ansvar for hele adressesystemet og for at vejlede om, hvordan reglerne er. Vejnavne og adresser fastsættes og registreres af kommunerne, som har lokalkendskabet. Oplysningerne stilles herefter gratis til rådighed for de myndigheder, virksomheder og borgere, som har brug for dem.

 

De ti mest almindelige vejnavne:

 

Nr.

Vejnavn

Antal

1

Lærkevej

211

2

Birkevej

188

3

Møllevej

187

4

Skovvej

184

5

Vibevej

183

6

Østergade

179

7

Vinkelvej

178

8

Kirkevej

174

9

Industrivej

171

10

Vestergade

171