Ny hjemmeside i luften: "Danmarks Adresser"

Publiceret 22-10-2013

Den nye hjemmeside ”Danmarks Adresser” er Danmarks nye officielle adressehjemmeside. Er du i tvivl om en adresse findes, eller hvordan vejnavnet staves, kan du se det her. På den nye hjemmeside er det nemt at se hvilke adresser, der findes dér, hvor du bor – eller ethvert andet sted i Danmark. Et stort kort giver adgang til det hele.

Midt i september sendte Ministeriet for By Bolig og Landdistrikter (MBBL) den nye hjemmeside www.danmarksadresser.dk i luften.

Hjemmesiden rummer information og værktøjer med luftfotos og kort, som viser samtlige de adresser som kommunerne har registreret. Den henvender sig både til de borgerne, der har spørgsmål om adresser, til kommunerne, som fastsætter og registrerer adresser, og til virksomheder, der ønsker at bruge adressedata i digitale løsninger.

Mange kender situationen, hvor GPS’en ikke kan finde en adresse, og man ikke ved, om adressen overhovedet findes, eller om det er GPS’en, der trænger til en opdatering. Nu kan man tjekke efter på Danmarksadresser.dk og få gode råd om, hvad man kan gøre.

Danmarks Adresser giver mulighed for:

  • At se alle adresser i Danmark på meget detaljerede kort og luftfotos
  • At se oplysninger om nye vejnavne og adresser
  • At læse om de love og regler som gælder på området
  • At hente gode råd om god og synlig husnummer-skiltning

For kommunerne, der er landets adressemyndighed, indeholder Danmarks Adresser daglige målinger af kvaliteten af de adressedata som kommunen registrerer.

I forbindelse med det igangværende ”Adresseprogram” vil den nye hjemmeside præsentere de ”opgavelister” som kommunerne skal bruge, når de skal finde eventuelle fejl og mangler i de nuværende adresser.

Danmarks Adresser måler dagligt datakvalitet; her antal adresser uden adressepunkt pr. 19. oktober.