Med Adresseprogrammet, Rejseplanen og Frogne på Trafikdage 2014

Publiceret 27-06-2014

Hvert år sidst i august afholder Aalborg Universitet årets ”Trafikdage”, hvor ca. 300 deltagere præsenterer forskning, analyser og praktiske erfaringer fra transportsektoren. I år deltager Adresseprogrammets stednavneprojekt på en specialsession sammen med Rejseplanen og Frogne*, der udvikler løsninger til taxibranchen.

På sessionen, der afholdes tirsdag den 26. august, vil vi naturligvis fortælle om Adresseprogrammets projekt for bedre og mere præcise grunddata, men med særlig vægt på GST’s projekt for ”Danske Stednavne”.

I ”Danske Stednavne” samles alle stednavne i en ny database, hvor det er nemt for offentlige myndigheder, virksomheder og borgere at indmelde nye data. Systemet vil være baseret på GST’s nuværende ca. 120.000 stednavne og på aftaler med myndigheder og virksomheder som kan indmelde nye stednavne. Ligesom adresserne udstilles alle stednavne som frie data.

Hensigten er at eksempelvis Rejseplanen, Beredskabet, 112, GPS-producenter og alle andre producenter af kørselsløsninger kan anvende de opdaterede stednavne i deres systemer.

På sessionen vil Rejseplanen og Frogne beskrive deres erfaringer og forventninger til de nye muligheder som opstår.

Hidtil har de to løsninger eksempelvis kun opdateret deres systemer med stednavne og adresser 3-4 gange årligt. Med de nye grunddata bliver det muligt at opdatere systemerne løbende til glæde for kunderne. Hertil kommer fordelene ved at Rejseplanen og Frogne arbejder på et fælles grundlag med både adresser og stednavne.

Adresseprogrammets mål er, at både den offentlige og den private sektor skal opleve et væsentligt ”løft” i mulighederne for at etablere smarte løsninger til vejvisning, trafikstyring og kørselsplanlægning.

Sessionen på Danske Trafikdage skal illustrere disse muligheder.

Nærmere oplysninger: Jens Bo Rykov, Geodatastyrelsen, jer@gst.dk

*Finn Frogne A/S har udviklet trafikoptimering og kommunikation til bilflåder siden 1972. Frogne har hovedkvarter ved København og er repræsenteret i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Tyskland.