Første funktionelle test af Danmarks Adresseregister

Publiceret 08-04-2016

Den 2. marts blev den første brugertest på Danmarks Adresseregister (DAR) afholdt. Brugergruppen prøvede bl.a. at oprette nye adresser og vejnavne i deres kommuner.

I brugertesten deltog den kommunale brugergruppe bestående af brugere fra Københavns, Lyngby-Taarbæk, Høje-Taastrup, Næstved, Guldborgsund og Randers Kommune.

Som er en del af første delleverance i udviklingen af et nyt DAR, blev systemets funktionaliteter testet på kryds og tværs. Der blev bl.a. ændret adresser, oprettet adgangspunkter, navngivet veje og reserveret vejnavne.

På den måde fik brugerne en fornemmelse af systemets basisfunktionalitet, designelementer og tanker om brugervenlighed og arbejdsgange. Efter testen udtrykte brugerne stor tilfredshed. De ser frem til afprøve systemet, når det er blevet yderligere udviklet.

Næste skridt er at fokusere på den næste delleverance, som blandt andet vil fokusere på fastsættelse af supplerende bynavne, kontroller og brugervenlighed. Den samlede udvikling af Danmarks Adresseregister forventes færdiggjort og klar til produktion januar 2017.