Danmarks autoritative adresser i lommen

Publiceret 15-05-2014

Kommunerne er nu i fuld gang med give os flere og bedre adresser. Da det gerne skulle komme os alle til gode, arbejder vi samtidig med at forbedre de datatjenester, der skal sikre at de nye, aktuelle og præcise adresser kan kommer ud i de it-systemer, hvor de skal bruges

Kommunerne er nu i fuld gang med give os flere og bedre adresser. Da det gerne skulle komme os alle til gode, arbejder vi samtidig med at forbedre de datatjenester, der skal sikre at de nye, aktuelle og præcise adresser kan kommer ud i de it-systemer, hvor de skal bruges.

Arbejdet foregår i projektet ”Adressetjenester”, som netop nu er ved at etablere et nyt hold tjenester med forbedret funktionalitet og hyppigere opdatering – til gavn for alle brugere. Et faktaark om projektet kan ses her.

Vores seneste skud på stammen af tjenester er ”Danmarks Adressers Web API”, DAWA, som frigives i slutningen af denne måned. Du kan læse mere om DAWA og se eksempler på funktionaliteten og mulighederne her: dawa.aws.dk

Som et lille eksempel på, hvad et it-system kan anvende DAWA til, giver viser vi her hvordan du kan have ”alle Danmarks adresser i lommen” – klar til brug: Åbn blot en browser på din smartphone og tast dail.aws.dk i adressefeltet.

Skærmbillederne herunder viser hvad der sker.

Begynd at indtaste vejnavnet på den ønskede adresse. Du bliver løbende præsenteret for mulige match. Når det ønskede vejnavn dukker op, vælger du det.

Herefter taster du husnummeret, eller en anden del af adressen som du kender. Når den ønskede adresse dukker op, vælger du den.

Adressen bliver nu præsenteret med en række oplysninger

De oplysninger markeret med en pil kan du få yderligere oplysninger. Vælg f.eks. Koordinat og få adressens beliggenhed vist på kort.

Eller få vist adressens beliggenhed indenfor dets sogn.

Du kan holde dig orienteret om vore adressetjenester i AWS-gruppen på Digitaliser samt på Twitter.