Adressedata i brug - også hos Google

Publiceret 28-10-2014

En nylig blog viser at Google følger det danske Adresseprogram tæt og anvender de danske vejnavne- og adressedata som kilde til at opdatere Googles kortløsninger.

Adresseprogrammet skal sikre et systematisk genbrug af de offentlige data om stednavne, administrative inddelinger og adresser. I programmet prøver vi derfor at have en god kontakt til de brugere, som programmet skal være til gavn for: Informerer vi godt nok? Kan i bruge de data vi skaber? Er der noget vi kan gøre bedre? Det er nogle af de spørgsmål vi plejer at stille.

Men viften af organisationer og virksomheder som bruger adresser og adressedata er bred. Adressedata indgår i tusindvis af store og små it-løsninger, lige fra de store forretningssystemer, til mange af de håndholdte ”apps” som vi har i bilen, på vores smartphone eller tablet-computer.

Blandt de globale virksomheder vi allerede har kontakt til er ”Here” og ”TomTom”, som er blandt de største inden for GPS- og kortløsninger. Men hvad med Google, Apple og Bing, der laver tilsvarende mobile løsninger?

For Google vedkommende viser en nylig blog, at Google Maps kender det danske adresseprogram og anvender vores data. Bloggen, der er fra den 9. september 2014, indgår i en serie, der beskriver hvordan Googles ”Ground Truth” team anvender forskellige kilder for at sikre en hurtig og korrekt opdatering af Google Maps, sådan at de afspejler ”den virkelige verden”.

I bloggen vises et kolonihaveområde i Dragør kommune, og det forklares hvordan området har fået en hel række nye vejnavne, som led i et landsdækkende initiativ for at gøre adresserne i Danmark bedre.

Læs hele bloggen her

Illustration fra Google Maps blog