Årets julegave - superfriske adressedata

Publiceret 11-12-2014

Julegaven fra AWS Suiten er dugfriske adressedata. Tre minutter efter at den kommunale adressemyndighed har registreret eller opdateret en adresse, findes data i AWS Suiten. På http://live.aws.dk kan man se de friske adresser poppe op, minut for minut.

Muligheder

Skal man bruge superfriske adressedata i en it-løsning, kan AWS Suiten tilbyde en række forskellige tjenester:

Autocomplete komponent – nem indtastning af adresser

Et centralt element i behandlingen af adresser i en it-løsning er indtastning af adresser. Derfor skal det selvfølgelig være nemt at lave en it-løsning, som gør det nemt og hurtigt for slutbrugere at indtaste en gyldig adresse. AWS 4 Autocomplete er netop sådan en komponent. Den findes her: http://autocomplete.aws.dk

Download – download de mest gængse dataudsnit

Med ét klik kan man downloade adresser, adgangsadresser, vejnavne, supplerende bynavne samt postnumre i forskellige formater på AWS 4 Download. Se det her: http://download.aws.dk

Korttjenester – brug WMS og WFS i dit GIS program

Hvis man har brug for at se adressedata i et GIS-program, bruger man AWS 4 Korttjenester, som udstiller adresser i både WMS og WFS. Mere information om AWS 4 Korttjenester findes her: http://korttjenester.aws.dk.

Replikerings API – etablér en opdateret kopi af adressedata

Nogle anvendelser kræver at man selv har en opdateret, lokal kopi af adressedata. Som eksempel kan nævnes politiet og beredskabet, der ikke altid kan forudsætte en stabil internetforbindelse, og som derfor har behov for at sikre en lokal kopi af data. AWS Suiten tilbyder derfor et replikerings-API til netop dette formål. Læs mere om det her: http://dawa.aws.dk/replikeringdok.

DAWA – Danmarks Adressers Web API

For de, der vil skræddersy individuel adressefunktionalitet ind i en it-løsning tilbyder vi AWS 4 DAWA. DAWA giver dig programmatisk tilgang til bl.a. adresser, adgangsadresser, vejnavne, supplerende bynavne og postnumre, ”reverse geokodning” af adgangsadresser og meget andet. Alle AWS 4’s tjenester er bygget på DAWA. Læs mere på http://dawa.aws.dk.

Alle adressebrugere ønskes en God Jul!